13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü Faaliyetlerimiz

Okulumuzda 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında çalışmalar gerçekleştirildi.

Öğrencilere Okul Afet ve Tahliye Ekibi  iş birliği ile afetlerin neler olduğu, afetler sonucu oluşabilecek riskleri en aza indirebilmek için yapılabilecek çalışmalar ve okul bazında yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi. Olası bir afet durumu öncesinde hazrlanacak ilk yardım çantasında olması gerkeenler üzerine konuşuldu. Ardından tüm okul personeli ve öğrencilerin katılımıyla deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Deprem sırasında yapılması gerekenler ve sonrasında toplanılacak güvenli alanda oluşturulacak yaşam çemberi ile ilgil uygulamalı çalışmalar gerçekleştirildi. Öğrenciler ile 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü üzerine konuşularak çocuklarda afet bilincine dair farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

17-10-202217-10-202217-10-202217-10-202217-10-2022